torstai 16. tammikuuta 2014

Possujen uusi lähtölaskenta

Kertun porsimista odotettiin jännityksellä koko joulun pyhät, mutta mitään ei vain alkanut tapahtua. Lopulta tulimme tulokseen, että ultrassa määritetty laskettu aika ei voi olla oikea, vaan Kertun on täytynyt tulla tiineeksi vasta seuraavasta kiimasta, kolmen viikon kuluttua. Odotus siirtyi siis kolmen viikon päähän ja on nyt taas huipussaan - odotamme porsimista lähipäivinä.

Kiitos possujen odottajille kärsivällisyydestä! Possuja on edelleen myös vapaana, varaa pian omasi. Etusijalla ovat meillä kahden possun ostajat ja suosimme kahden ostajia reilulla alennuksella: kaksi possua yhteishintaan 750 e. Tämä siksi, että kokemuksesta tiedämme minipossujen viihtyvän parhaiten lajitoverin seurassa. Toki ihminen on possulle tärkeä myös, mutta meillä kaksijalkaisilla ei tahdo aina riittää niin paljon aikaa puuhastella possun kanssa kuin mitä tämä vilkas ja älykäs lemmikki tarvitsee ollakseen onnellinen.

Minipossujen sisäsiisteydestä. Monien lähteiden mukaan possu oppii sisäsiistiksi, mutta oman kokemuksemme mukaan tässä asiassa on yksilöllisiä eroja. Meidän possuistamme Kerttu asui ensimmäiset puoli vuotta elämästään meidän kanssamme sisällä eikä oppinut tässä ajassa tekemään pissoja laatikkoon. Karsinassakin tahtovat mennä vähän satunnaisesti minne tahansa. Sen sijaan karjumme Niilo on hyvin siisti. Sillä on karsinassa vessanurkka, jonne poikkeuksetta tekee kaikki jätöksensä. Olisi luultavasti helppo opettaa Niilo sisäsiistiksi.

Koska sisäsiisteydestä tai possun muuten hyvistä sisätavoista ei voi mennä takuuseen, myymme possuja vain koteihin, joissa mahdollisuus tarvittaessa siirtää possu asumaan sopivaan ulkorakennukseen tai muuhun vastaavaan tilaan, kaverin kanssa. Näin kaikki osapuolet välttyvät turhilta pettymyksiltä.

Possu on mukava lemmikki jonka kanssa on hauska puuhastella. Sen possumainen luonne on kuitenkin muistettava pitää mielessä. Possu haluaa tonkia ja viettää paljon aikaa etsien ruokaa. Sille kannattaa tarjota heinää ruoka-aikojen välissä. Näin sillä on tekemistä ja naposteltavaa, joka ei lihota sitä muodottomaksi, kuten lähes kaikki muut ruuat vapaasti tarjottaessa tekevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti