perjantai 1. marraskuuta 2013

Kerttu-minipossu tiineenä

Eilinen ultra varmisti Kerttu-possun tiineyden, laskettu aika on 28.12.2013. Joulun aikoihin siis jo kovasti jännityksellä odottelemme muutakin kuin Pukin tuloa :-)

Kerttu

Nyt sään ollessa vielä leuto Kerttu nauttii edelleen laiduntamisesta ulkona, pyöreä masu ei tunnu menoa haittaavan.

Niilo-isäpossu (viralliselta nimeltään Tavast Ben) nauttii Kertun seurasta edelleen vuorokauden ympäri. Rakennamme kuitenkin parhaillaan Kertulle porsimiskarsinaa ja pariskunta erotetaan pian. Yhteisulkoilua lukuunottamatta Kerttu saa olla rauhassa innokkaalta kosijaltaan tästä eteenpäin.


Niilo (Tavast Ben)
Possujen valinnassa kiinnitimme erityistä huomiota sukusiitoksen välttämiseen. Kerttu on kotoisin Latoharjun lemmikkipossut -tilalta Kuopiosta, Niilo on Tavast Minigrisar -tilalta Nykarleby:stä. Molemmat ovat "agouti"-värisiä eli pieniä ruskearaidallisia villisian näköisiä söpöliinejä pitäisi olla luvassa :-)

Kerttu
Kerttu on luonteeltaan hyvin rauhallinen ja ihmisystävällinen. Pikkuporsaana Kerttu oli mieluiten koko ajan sylissä. Niilo taas on utelias ja rohkea seikkailija, sylittelyt eivät Niiloa kiinnosta, mutta maharapsutuksista kyllä nauttii täysillä. Possut ovat tilallamme tottuneet lapsiin ja kaikenlaisiin eläimiin: kanoista lehmiin. Ovat olleet vapaana ulkona kanojen, hanhien, koiran ja vuohen kanssa ja yhteiselo on sujunut yleisesti ottaen hyvin. Vuohen kanssa yhteenottoja kyllä on ollut Niilolla, mutta niistä haavereitta on kuitenkin selvinnyt ja hierarkia on asettunut niin, että Niilo on pomo ja Orvokki-vuohi väistää.

Niilo ja Lulu
Kooltaan molemmat ovat pieniä, eli kyseessä ovat ihan oikeat minipossut :-) Niilo tosin on vasta puolivuotias, joten sen lopullista kokoa emme vielä tiedä, mutta mitään jättiä siitä ei näyttäisi olevan tulossa nykyisellä kasvutahdilla.

Tulevasta pahnueesta osa on jo varattu tutuillemme, mutta vapaitakin vielä on :-) Otamme varauksia minipossuista vastaan, soita p. 040 5636805 Nina. Porsaiden hinta (kastroitu karju tai emakko) 550 euroa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti